איזון בחיים חשוב. איזון בין עבודה לעבודה עשוי להיות הרמוני יותר, להציע לחץ מופחת, מערכות יחסים טובות יותר ושיפור הבריאות הכללית.
בעוד שמדינות מערביות רבות מצאו שיווי משקל בין עבודה ופנאי, יפן החרוצה נותרה מאחור. עם זאת, ממשלת יפן הכריזה לאחרונה על תוכניות לשבוע עבודה בן ארבעה ימים, על פי הוושינגטון פוסט. לאומה חרוצה זו תהיה בקרוב יותר זמן משפחתי ופנאי שעשוי להוביל לאורח חיים מאוזן יותר.
ביוני 2021, כאשר יפן הודיעה על ההנחיות הכלכליות שלה לדחוף את המעסיקים לתת שבוע עבודה בן ארבעה ימים, העובדים הופתעו. הממשלה רוצה שלעובדים יהיה יותר זמן משפחתי ושתהיה להם אפשרות ללמוד בקורסי העשרה.
מכיוון שיום חופש נוסף זה נותן לאנשים יותר שעות פנאי לחנות, המדיניות מתייחסת גם לכלכלה המתכווצת. יתר על כן, הממשלה מקווה כי השבתה נוספת זו עשויה לעודד התרועעות, שתוביל לנישואין ולתינוקות נוספים. אלה חדשות חיוביות עבור מדינה עם אוכלוסייה מצומצמת.
למעשה הייתה זו מגיפת וירוס שעוררה את ההחלטה הלא שגרתית הזו. מאחר שהרבה יפנים החלו לעבוד מהבית ולקחו על עצמם שעות גמישות במהלך 2020, עסקים יפניים ראו כי התפוקה נותרה גבוהה.
זה הוכח בעבר ביפן באוגוסט 2019, כאשר מיקרוסופט יפן הציעה לעובדים זמנית סופי שבוע של שלושה ימים. שבועי עבודה קצרים יותר היו פרודוקטיביים יותר; הם הבחינו בעלייה של 40 אחוזים בפריון, כמו גם ירידה בשימוש בחשמל ובנייר.
יפן היא לא המדינה הראשונה שאימצה את הרעיון הזה. ספרד השיקה לאחרונה תוכנית לשלוש שנים בה העובדים יכולים לבחור בשבוע של 32 שעות. איסלנד עורכת בימים אלה פיילוט לתוכנית, ניו זילנד ופינלנד שוקלות תוכניות דומות, כאשר גם בריטניה רוצה ליישם שבוע עבודה קצר יותר בעשור הקרוב.
למחשבה ולדיון:
מה דעתכם? כיצד שבוע עבודה קצר יותר יכול להיטיב עם האוכלוסייה?
האם בישראל זה היה יכול לעבוד? כיצד?
איזה מקום יש לעבודה בחיינו?
האם הייתם עושים משהו אחרת לגבי העבודה שלכם?
שאלו את הצוות- האם היה רוצה לעבוד פחות?
מה היה עושה עם הזמן הפנוי?
Comments