top of page
קהילה צומחת

מהו הידע אותו בן משפחה צריך ללמוד לאורך תקופת הטיפול?



לאורך כל תקופת הטיפול, עלינו כל הזמן להתעדכן, ללמוד  כלים חדשים, לאסוף מידע  ולבצע משימות עבור טיפול מיטבי.

להלן רשימה ממוקדת אשר תוכל לעשות לכם מעט סדר בבלאגן.


שמרו על כוחות

  • בקשו עזרה. טפלו גם במטפלים. מצאו את האנשים סביבכם איתם אפשר לדבר, לחלוק ולשחרר את מחשבותיכם. מצאו עזרה חיצונית  ( עו"ס , גרונטולוגית, רופא וכד') לגבי שאלות שעולות לכם לאורך הדרך. ניתן גם למצוא באזור מגוריכם קב' תמיכה והדרכות בנושא. 

  • הקשבה והבנה של המטופל:  השתדלו להיות שם עבור הזקן  ללא שיפוטיות, היו קשובים לחששות שלו  , לפחדים שלו והעניקו  תמיכה עד כמה שאתם יכולים. לפעמים- זה כל מה שהוא רוצה מכם. תשומת לב ואהבה.

  • מציאת איזון: הטיפול יכול להיות שואב זמן ואנרגיה. דאגו כי הטיפול  לא יפגע במידה משמעותית בחיי היום-יום שלכם. למדו לקחת לעצמכם פסק זמן מדי פעם לחידוש אנרגיות ומניעת שחיקה, גם אם זה אומר לצאת מהבית ולהביא מישהו אחר שיהיה עם המטופל.


הבנת המציאות הרפואית

  • הכרות עם ההווה הרפואי: הכירו את  המחלות,התרופות  (וזמני לקיחתן) לצד תסמיניו השונים  של המטופל. השתדלו לעשות קלסר מסודר כך שתוכלו לגשת למסמכים ולידע בקלות. כדאי שיהיה מישהו אחד מבני המשפחה אשר הוא אחראי על תחום זה, אשר מכיר את הטיפולים לאורך הדרך. 

  • הטיפול היומיומי: עשו סדר- מה האדם צריך ולא צריך עזרה. ראשית מה הוא חושב ומרגיש שהוא צריך, ורק לאחר מכן, בעדינות, מה אתם חושבים שצריך. התאמצו   עד כמה שאפשר לשמור , על עצמאותו של האדם בכמה שיותר תחומים. אם הוא אינו זקוק לעזרה בתחום מסוים- הניחו לו לעשות זאת לבד, גם אם זה לוקח יותר זמן.


התנהלות כלכלית

  • חלוקת משאבים:  למדו כיצד לנהל את התקציב המשפחתי סביב הטיפול, אלו הוצאות יש, וכן מהן הזכויות וההטבות המגיעות לכם ולאדם עצמו לאור התדרדרותו כגון : ביטוח לאומי,  מרכזי יום וסיוע יומיומי של מט"ב. . מומלץ להכיר את החוקים הרלוונטים לעולמות הטיפול אשר יכולים לסייע לכם.



התאמות פיזיות בבית האדם ובביתכם.

  • התאמת ביתו של מטופל:  עשו סיור בבית וראו האם ישנם אלמנטים שיכולים לעזור או עלולים להכשיל את האדם בביתו. האם יש צורך בהנגשה, ציוד מותאם לשירותים, לכניסה או אולי עלינו להזיז שטיחים וכבלים למניעת נפילות  עתידיות .            

  • ניתן לקנות או לשכור ( מ"יד שרה" למשל, ניתן לשאול חפצים מותאמים).

  • התבוננו בבית שלכם- האם הוא מאפשר ביקור בטוח של המטופל? 


אלו נק' בסיס ראשוניות ביותר. 

השתדלו לאורך כל התקופה, לשמור על פרטיותו וכבודו של האדם, לשתף אותו במה שקורה, לכבד את רצונותיו ( כל עוד אינם מסכנים אותו או את הסביבה) ולתת לו מרחבי בחירה.


6 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page