שלב 2. תכנון הפרויקט לאחר בחירתו. התייחסו לאחדות הקהילה ולחשיבות הקמת הפרויקט יחד. חשבו יחד מי מבין אנשי הצוות והקהילה הכללית יכול לעזור וגייסו אותו לעניין- מנהל, משפחות, ואולי אפילו בית הספר שממול. עודדו דיאלוג, שיתוף ושיח סביב הרעיון הנבחר.
ועכשיו לעבודה: 1. לאחר שנבחר רעיון לפרויקט עשו עם הקהילה רשימה של מה צריך לעשות בכדי להוציא את הרעיון לפועל: # אילו עלויות כרוכות בפרויקט # מה לוח הזמנים של הפרויקט- מתי מתחיל ומתי מסתיים # ערכו חלוקת תפקידים ברורה- שימו לב. יש לכם אנשים שהרימו לא מעט דברים בחיים שלהם- היעזרו בהם. # ערבו את אנשי הצוות הרלוונטיים # לקראת ביצוע הפרויקט עשו פרסום מתאים, שתפו את כל הבית- עשו פרסום מכבד ולא כמו בגן הילדים. # צלמו את האירוע שיהיו מזכרות לאנשים והפיצו ברשתות החברתיות!
כמה טיפים:
בחרו נושאים "המדברים אליכם" ומעניינים אתכם. בחרו נושאים ממוקדים ובעלי סיכוי גדול להצלחה. ודאו שיש תקצוב / מימון לפרויקט וכן הסכמה / אישור לגביו. הכינו מראש תיק פרויקט.
מומלץ לעשות הגדרת אוכלוסיית היעד לקרוא חומר בנושא הפרויקט הנבחר לקיים התייעצות עם אנשי מקצוע לגבש מסמך המתאר את אוכלוסיית היעד, היקפה וסיכום הממצאים
נסו לעשות :
הגדרה מדויקת ומקצועית של הבעיות והצרכים הגדרת מטרות ויעדים הצבת אלטרנטיבית ובחירת זו העדיפה ניתוח שדה כוחות
הקמת מערכת פעולה בניית תוכנית פעולה הכוללת משימות לכל השנה הצבת קריטריונים להערכה,כולל בנית תקציב
התחלת בתהליך? אלופים! מוזמנים לפנות לתמר דשבסקי למפגש אישי עבור קידום עוד פרויקטים וליווי מקצועי- ללא עלות! פתוח ל 10 הקהילה הראשונות שיפנו. כתבו לנו tamaruzi@gmail.com!
Comments